Alles wat je moet weten over Avondwinkel in Amsterdam

Avondwinkel in Amsterdam

Ben je ooit laat in de avond op een doordeweekse dag naar de supermarkt gegaan en ontdekte je tot je ontsteltenis dat deze gesloten was? Of misschien ben je een nachtuil die graag zijn boodschappen doet na middernacht? Wat jouw behoeften ook zijn, avondwinkels in Amsterdam hebben je gedekt. In deze blogpost vind je alles wat je moet weten over deze handige winkels.

Avondwinkel in Amsterdam: Een late-night gids voor snacks, Noodzakelijke items en veiligheidstips

 • Wat zijn avondwinkels?

  Avondwinkels zijn in wezen gewone winkels die een verruimde openingstijd hebben. Ze zijn open tot laat in de nacht, sommige zelfs tot en met de ochtenduren. Hierdoor kun je nog snel boodschappen doen wanneer alle andere gewone winkels al gesloten zijn. In Amsterdam heb je een breed scala aan avondwinkels, van de kleine buurtwinkels tot grote ketens. Vaak staan deze winkels ook bekend als ‘nachtkaaswinkels’ vanwege het feit dat mensen hier vaak naartoe gaan om late-night snacks te kopen, waaronder – je raadt het al – kaas.

 • Wat bieden avondwinkels aan?

  Je zult ontdekken dat de meeste avondwinkels in Amsterdam dezelfde soort producten aanbieden als die van een gewone supermarkt, zoals snacks, frisdranken, zuivelproducten, brood, sigaretten, enzovoorts. Je kunt er zelfs basics zoals toiletpapier, shampoo, en deodorant kopen. Een groot voordeel van avondwinkels is dat je er ook terecht kunt voor last-minute items, wanneer andere winkels gesloten zijn. Bovendien vind je er vaak unieke en zelfgemaakte lekkernijen, die je nergens anders kunt vinden.

 • Hoe gezond zijn avondwinkels?

  In tegenstelling tot wat de naam ‘nachtkaaswinkel’ doet vermoeden, hebben avondwinkels ook gezonde opties. Je kunt er verse groenten en fruit kopen, crackers, gezonde snacks, smoothies, enzovoorts. Er zijn ook avondwinkels die een veganistisch en halal assortiment aanbieden, afhankelijk van waar in Amsterdam je naar zoekt. Bovendien kun je terecht voor alternatieve opties zoals sojamelk, amandelmelk en suikervrije frisdrank.

 • Hoe veilig zijn avondwinkels?

  Het is belangrijk om op te merken dat niet alle avondwinkels veilig zijn, en dat velen van hen opgevallen zijn als een “rommelige buurtwinkel”. Sommige verkopen alcohol of andere opbeurende middelen tegen hogere prijzen. Als je van plan bent om laat in de nacht naar een avondwinkel te gaan, is het essentieel dat je je gezonde verstand gebruikt en je veiligheid op de eerste plaats zet. Kies bij voorkeur een goed verlichte winkel en vermijd afgelegen gebieden. Ga nooit alleen voor een nachtelijk boodschappenrondje.

Uitgelichte bedrijven

Betaalbare laat-nacht aankopen: Prijsbewuste opties bij Avondwinkel in Amsterdam

Avondwinkels zijn overal in Amsterdam te vinden. Een bekende winkel in het centrum van Amsterdam is de Albert Heijn aan de Nieuwendijk. Hier kan je tot laat terecht voor jouw avondboodschappen. De producten zijn van goede kwaliteit en diverse prijzen. Er zijn ook avondwinkels met voornamelijk onbewerkte etenswaren zoals groente en fruit, zoals de Toko Kinara. Hier kan je veel waar krijgen voor je geld als het gaat om de hoeveelheid die je koopt. Ook zijn er verschillende 24-uurs-toko’s in de stad te vinden, zoals Supermarkt De Ster, die dag en nacht geopend is voor al jouw boodschappen.

Een andere goede optie is convenience winkel Spar. Veel van de Spar-winkels in Amsterdam zijn open tot laat in de avond. Deze winkels verkopen zowel vers voedsel als snacks en snoep. De prijzen zijn goed en de kwaliteit van het eten is geweldig. Ook ben je bij Spar verzekerd van goede deals zoals 3 producten voor 5 euro. Andere vergelijkbare winkels zijn de Jumbo, Plus en Lidl, die allemaal tot laat in de avond of zelfs 24 uur per dag open zijn en verschillende goedkope producten aanbieden.

Als je op zoek bent naar iets specifieks, zoals veganistische producten, ga dan langs bij de Vegetarische Traiteur. Deze winkel is tot laat in de avond geopend en heeft een mooie selectie aan veganistische producten, waaronder vleesvervangers.

Tot slot zijn er verschillende online supermarkten die leveren aan jouw deur. Albert Heijn biedt bijvoorbeeld nu ook een avondleveringsservice tussen 22.00 uur en 00.00 uur. Andere online supermarkten zoals Picnic en Crvstal leveren ook tot laat in de avond.

Gerelateerde blogs

Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Ontdek interessante artikelen