Een kijkje in de prachtige Begraafplaats van Amsterdam

Begraafplaats in Amsterdam

De meest opmerkelijke Begraafplaats in Amsterdam, die belangrijke historische en culturele aspecten van de stad vertegenwoordigen. Het benoemt specifieke begraafplaatsen zoals De Nieuwe Ooster Begraafplaats, Zorgvlied, Westerbegraafplaats, Begraafplaats Vredenhof en de Oude Lutherse Begraafplaats. Elk van deze locaties wordt geprezen vanwege zijn schoonheid, historische waarde en de beroemde personen die er begraven liggen. Het artikel moedigt lezers aan om deze betoverende begraafplaatsen te bezoeken en zich onder te dompelen in de geschiedenis en cultuur van Amsterdam.

Ontdek de Stilte en Schoonheid: Amsterdam's Betoverende Begraafplaats

Begraafplaats Zorgvlied – Gelegen in het zuiden van Amsterdam, is Zorgvlied een van de oudste en bekendste begraafplaatsen van Amsterdam. Het werd geopend in 1870 en is de laatste rustplaats voor veel bekende auteurs, musici en politici in Nederland. Naast het feit dat het historische belangrijkheid heeft, is Zorgvlied ook gewoon een prachtige plek om rond te wandelen. Wandelpaden worden omgeven door prachtige monumenten en beelden, en struiken van rozen voegen leuke kleuraccenten toe.

Nieuwe Oosterbegraafplaats – Geopend in 1894, deze begraafplaats heeft talloze interessante elementen, waaronder imposante beelden en kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars. Van oudsher werd het beschouwd als een begraafplaats voor arbeidersklassen, maar het biedt nu plaats aan alle Amsterdamse burgers en religies. Het is een symbool van de diversiteit van Amsterdam.

Begraafplaats St. Barbara – St Barbara is een Rooms-Katholieke begraafplaats, die doet denken aan een labyrint. Het is uniek, niet alleen vanwege de rooms-katholieke folklore invloeden in de architectuur en kunst, maar ook vanwege de prachtige ligging, omringd door bomen en groen. Dit maakt het een rustige en vredige plek voor bezinning en gebed.

Begraafplaats De Nieuwe Noorder – De Nieuwe Noorder is gelegen in Noord-Amsterdam, en is de enige begraafplaats van de stad waar mensen gecremeerd kunnen worden. Het is een van de grootste begraafplaatsen van Amsterdam en het is de laatste rustplaats voor zowel burgers als huisdieren. Dit is een populaire begraafplaats waar je ook zonder afspraak terecht kunt om de prachtige bewegwijzeringen, monumenten, beelden en begraafplaatsen te bekijken.

Begraafplaats Vredenhof – Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende de Vredenhof-begraafplaats als gedenkplaats voor Nederlandse verzetsstrijders. Het heeft ook tal van monumenten ter nagedachtenis aan slachtoffers uit deze periode. Het is een andere rustige plek waar men kan genieten van het groen en de stilte. Een verrassend aspect van Vredenhof is de aanwezigheid van een groot aantal graven van kinderen. Het is belangrijk om te weten dat deze kinderen niet allemaal hun jeugd hebben mogen doorbrengen vanwege kindersterfte in de jaren 20 van de vorige eeuw.

Uitgelichte bedrijven

Kostenoverzicht: Tarieven en Diensten op Amsterdamse Begraafplaats

Er zijn vier begraafplaatsen in Amsterdam die beheerd worden door de gemeente. De tarieven voor deze begraafplaatsen zijn ongeveer gelijk, maar kunnen verschillen per locatie. In het overzicht hieronder vind je de tarieven voor een particulier graf voor één persoon voor 20 jaar op de verschillende begraafplaatsen.

  • Zorgvlied: €7.616
  • De Nieuwe Ooster: €5.304
  • Noorderbegraafplaats: €5.182
  • Westgaarde: €4.700

Naast de kosten voor een graf zijn er ook kosten voor het begraven zelf. Deze kosten zijn afhankelijk van de dag en het tijdstip van de begrafenis. Op werkdagen tussen 9:00 uur en 16:00 uur betaal je het laagste tarief, terwijl een begrafenis in het weekend of na 16:00 uur duurder is. De kosten voor het begraven zelf variëren van €450 tot €1.305.

Als je kiest voor een algemeen graf, zijn de kosten aanzienlijk lager. In een algemeen graf worden verschillende personen begraven, waardoor de kosten verdeeld worden over meerdere families. De tarieven voor een algemeen graf voor één persoon voor 10 jaar zijn als volgt:

  • Zorgvlied: €2.707
  • De Nieuwe Ooster: €1.885
  • Noorderbegraafplaats: €1.558
  • Westgaarde: €1.235

Naast de kosten voor een graf en begraven zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden, zoals de kosten voor een kist, rouwkaarten, bloemen en eventuele catering. Deze kosten kunnen flink oplopen, maar zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Ook kun je kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. De tarieven voor een crematie zijn lager dan voor een begrafenis. De kosten voor een crematie liggen tussen de €1.500 en €3.000, afhankelijk van de dag en het tijdstip van de crematie. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden voor de asbestemming, zoals het verstrooien van de as of het plaatsen van een urn.

Gerelateerde blogs

Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Ontdek interessante artikelen