Waar vind ik een Benzinestation in Amsterdam?

Benzinestation in Amsterdam

Als je in Amsterdam rijdt en je brandstof bijna op is, kan het stressvol zijn om een benzinestation te vinden. Gelukkig zijn er een flink aantal tankstations in Amsterdam verspreid door de stad, waaronder enkele aan de rand van de stad waar je gemakkelijk kunt tanken voordat je de snelweg opgaat. In deze blog bespreken we een aantal van de beste benzinestations in Amsterdam en welke voorzieningen ze bieden.

Tanken in Amsterdam: Een Overzicht van Brandstof Keuzes en Services bij Top Tankstations

Eén van de grootste tankstationketens in Amsterdam is Shell, met maar liefst 22 verschillende locaties in de stad, waaronder 7 stations met een autowasstraat. Shell biedt ook andere services aan, zoals LPG (voor auto’s die op gas rijden) en airconditioning bijtanken. Het is goed om op te merken dat de brandstofprijzen bij Shell iets hoger zijn dan bij andere benzinestations in de stad.

Een andere populaire keten is Esso, met drie benzinestations in Amsterdam. Net als Shell heeft Esso ook hogere brandstofprijzen, maar biedt het wel een aantal extra diensten aan, zoals spuitbussen & smeermiddelen, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, luchtdrukmeter en stofzuigers voor het interieur. Daarnaast heeft Esso op één locatie in Amsterdam een autowasstraat.

Een keten die zich richt op voordelige brandstofprijzen is Tinq, met zeven benzinestations in Amsterdam. Tinq stations hebben lagere kosten door laag gehouden overheadkosten. Hierdoor is hun brandstof vaak voordeliger, maar je kan er niet terecht voor extra services, zoals autowasstraten of winkels. Toch kan het een aantrekkelijke keuze zijn als je alleen brandstof nodig hebt zonder franje.

Als je naar de randen van Amsterdam rijdt, vind je verschillende tankstations van verschillende merken. Een daarvan is Q8, gelegen aan de A10 voor als je de stad uit rijdt. Hier kan je terecht op de carpoolparkeerplaats voor rijders die het centrum van Amsterdam willen vermijden. Op deze locatie is ook een onbemand tankstation beschikbaar, zodat je 24/7 kunt tanken.

Tot slot is er nog de onafhankelijke ‘TanQyou’, die slechts drie tankstations in Amsterdam heeft, maar in het hele land bijna 80 heeft. Door de lagere brandstofprijzen en extra services zoals een shop, een autowasstraat en luchtdrukmeters is het een aantrekkelijke keuze voor veel automobilisten.

Uitgelichte bedrijven

Besparen onderweg: De Beste Brandstof Deals Vinden in Amsterdam

Of je nu een lange afstand reist of gewoon naar je werk rijdt, brandstofkosten vormen vaak een groot deel van je uitgaven. Het vinden van de beste brandstof deals kan daarom enorm bijdragen aan het besparen van geld. In deze blog zullen we uitleggen hoe je de beste brandstofdeals kunt vinden in Amsterdam en kunnen besparen op je brandstofkosten.

 • Vergelijk de prijzen

  Het vergelijken van brandstofprijzen is de eerste stap om de beste deal te vinden. Veel mensen weten niet dat er grote prijsverschillen kunnen zijn tussen tankstations binnen dezelfde stad. Er zijn verschillende online tools beschikbaar, zoals brandstof-zoeker.nl, waarmee je de prijzen van brandstof bij verschillende tankstations in Amsterdam kunt vergelijken en de goedkoopste kunt vinden.

 • Tank brandstof op de juiste tijd

  De prijzen van brandstof variëren gedurende de dag. Meestal zijn de prijzen van brandstof het hoogst in de ochtend en in de avond. Als je op zoek bent naar de beste deals, is het goed om slim te zijn en te weten wanneer de prijzen dalen. Over het algemeen zijn de beste tijden om te tanken ochtend of laat in de avond.

 • Word lid van tankstations loyalty-programma’s

  Als frequente gebruiker van een bepaald tankstation, kan het de moeite waard zijn om je aan te melden voor hun loyalty programma. Veel tankstations bieden kortingen, spaarpunten of andere speciale aanbiedingen aan leden van hun programma’s. Zo kan je door het opbouwen van punten vaak besparen op toekomstige tankbeurten.

 • Gebruik kortingsbonnen

  Je kunt ook kortingsbonnen boeken via websites zoals Groupon. Soms zijn er interessante deals te vinden op deze sites. Ook tankstations bieden vaak gratis tankbeurten aan bij het kopen van bepaalde producten. Het is dus altijd de moeite waard om dit te controleren.

 • Verminder je brandstofverbruik door slim rijden

  Naast het zoeken naar de beste brandstof deals, kun je ook besparen op brandstof door slimmer te rijden. Door bijvoorbeeld niet te hard te rijden, het regelmatig onderhouden van je auto en het vermijden van onnodige zware ladingen en extra weerstand op de weg, kun je gemakkelijk besparen op brandstof.


Brandstofkosten kunnen een groot deel van je budget zijn, maar door slim te zijn en op zoek te gaan naar de beste deals kun je gemakkelijk geld besparen. Door het vergelijken van de prijzen, tanken op het juiste moment, lid te worden van tankstation loyalty-programma’s, kortingsbonnen te gebruiken en zelf slim te rijden, kun je ervoor zorgen zo min mogelijk te betalen voor jouw brandstof. Met deze tips kunt je al snel beginnen met besparen op jouw brandstofkosten in Amsterdam.

Gerelateerde blogs

Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Ontdek interessante artikelen