De beste fietsenstallingen in Amsterdam: waar vind je ze

Amsterdam staat bekend als de fietshoofdstad van de wereld en heeft het grootste fietsennetwerk van Europa. Maar als je in de stad bent en je wilt je fiets parkeren, kan het een uitdaging zijn om een goede fietsenstalling te vinden. In deze blogpost bespreken we de beste fietsenstallingen in Amsterdam en beantwoorden we de meest gestelde vragen over het vinden van een veilige stalling voor je fiets.

Fietenstalling Station Amsterdam Centraal

Als je op zoek bent naar een fietsenstalling in het centrum van Amsterdam, is de fietsenstalling bij Station Amsterdam Centraal een goede optie. Met plaats voor meer dan 10.000 fietsen is het de grootste fietsenstalling van Nederland. Je kunt hier je fiets veilig en droog stallen tegen betaling. Voor de eerste 24 uur betaal je €1.25 en daarna €0.25 per uur of €5 per dag. De stalling is 24/7 geopend en wordt goed bewaakt.

Fietsenstalling Vondelpark

Als je in de buurt van het Vondelpark bent, kun je je fiets stallen bij de fietsenstalling aan de Van Baerlestraat. Hier is ruimte voor ongeveer 150 fietsen en je betaalt €1.25 per uur of €5 per dag. De stalling is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 21:00 uur en op zondag van 10:00 tot 21:00 uur.

Fietsenstalling Albert Cuypmarkt

Als je naar de Albert Cuypmarkt gaat, kun je je fiets parkeren bij de fietsenstalling op het Gerard Douplein. De stalling biedt plaats aan ongeveer 200 fietsen en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 20:00 uur. Je betaalt hier €1 per uur of €5 per dag.

Fietsenstalling aan de Oosterdokskade

Als je in de buurt van het Science Museum, NEMO, bent, kun je je fiets parkeren bij de fietsenstalling aan de Oosterdokskade. Hier is ruimte voor ongeveer 200 fietsen en je betaalt €1.25 per uur of €5 per dag. De stalling is geopend van maandag tot en met zondag van 6:00 uur tot middernacht.

Veelgestelde vragen over fietsenstallingen in Amsterdam:

 • Zijn fietsenstallingen in Amsterdam veilig?

  Ja, de meeste fietsenstallingen in Amsterdam zijn veilig en worden goed bewaakt. Het is nog steeds wel belangrijk om je fiets goed op slot te zetten en waardevolle spullen van je fiets te halen.

 • Hoeveel kost het om je fiets te stallen in Amsterdam?

  De kosten voor het stallen van je fiets variëren per stalling. Over het algemeen betaal je €0.25 tot €1.25 per uur of €5 tot €8 per dag.

 • Zijn er fietsenstallingen in de buurt van populaire attracties in Amsterdam?

  Ja, bij de meeste populaire attracties in Amsterdam zijn er fietsenstallingen in de buurt. Bijvoorbeeld bij het Rijksmuseum of het Anne Frank Huis.

 • Moet je van tevoren reserveren voor een fietsenstalling in Amsterdam?

  Nee, het is niet nodig om van tevoren te reserveren voor een fietsenstalling in Amsterdam. Je kunt gewoon op de dag zelf naar de stalling gaan en je fiets parkeren.

Als je de stad op de fiets verkent, is het belangrijk om te weten waar je je fiets veilig kunt parkeren. In deze blogpost hebben we de beste fietsenstallingen in Amsterdam besproken en een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Hopelijk heb je nu meer inzicht in waar je je fiets kunt stallen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

Verken per onderwerp
Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses