Oud ijzer in Amsterdam: de beste opties voor jou

Oud ijzer in Amsterdam

Amsterdam’s reputatie als een ecologisch bewuste stad en richt zich op het belang van oud ijzerrecycling als een cruciaal aspect van duurzaamheid. Amsterdam staat bekend om zijn groene initiatieven, waaronder recyclingpraktijken. Het artikel noemt HKS Metals als een voorbeeld van innovatie in oud ijzer recycling in de Amsterdamse haven, waar oud ijzer wordt verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen. Het wijst op het gebruik van oud ijzer bij de bouw van de Pontsteiger als een illustratie van de stad die oud ijzer hergebruikt en bespaart op nieuwe grondstoffen. Zowel grootschalige inspanningen als individuele bijdragen, zoals het inleveren van oud ijzer bij lokale vuilstortplaatsen, worden geprezen als manieren waarop Amsterdam de afvalberg vermindert, grondstoffen spaart en de milieubelasting beperkt. Ondanks dat oud ijzer niet direct wordt geassocieerd met duurzaamheid, benadrukt de blog de onmiskenbare voordelen van oud ijzerrecycling op zowel grote als kleine schaal.

Wat zijn de regels en eisen voor de verkoop van oud ijzer in Amsterdam

De regels en eisen die van toepassing zijn op de verkoop van oud ijzer in Amsterdam. Het verkopen van oud ijzer is alleen toegestaan als de legale herkomst kan worden aangetoond, bijvoorbeeld met een factuur of bon, om diefstal te voorkomen. Verkoop is beperkt tot personen ouder dan 18 jaar. Daarnaast wordt aangegeven dat niet overal oud ijzer mag worden aangeboden en dat hiervoor een vergunning van de gemeente Amsterdam nodig is, waarbij het type vergunning kan variëren per gebied. De blog noemt ook enkele plaatsen waar men oud ijzer kan verkopen, zoals oud ijzerhandelaren en de milieustraat in Amsterdam, waar particulieren gratis tot 250 kilogram oud ijzer kunnen inleveren. Tot slot wordt geadviseerd om prijzen te vergelijken om de beste prijs te krijgen voor het aangeboden oud ijzer.

Uitgelichte bedrijven

Waar kan ik mijn Oud ijzer in Amsterdam recyclen

Recyclen van schroot is belangrijk voor het milieu en ook voor het verdienen van geld. Het bijhouden van schroot thuis of op kantoor is niet alleen lelijk, maar het kan schadelijk zijn voor de omgeving. De beste oplossing is om het te verkopen aan een gecertificeerde recyclingcentra. Maar waar kan je schroot in Amsterdam recyclen?

 • De Schrootstrijd BV

  De Schrootstrijd BV biedt een snelle en efficiënte manier voor het recyclen en verwijderen van schroot. Het bedrijf beschikt over verschillende inzamelingslocaties in de Amsterdamse regio, inclusief de industrieterreinen van Amsterdam-Westpoort en Heemskerkerduinweg 17. Het bedrijf richt zich op metaalrecycling en biedt een aantrekkelijke prijs voor jouw schroot.
 • Schrott Handel Amsterdam

  Schrott Handel Amsterdam is een ander bedrijf dat gespecialiseerd is in het recyclen van metalen. Het bedrijf biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw schroot in te leveren, maar ook om af te halen op locatie. Organisaties en MKB-ondernemingen kunnen gebruik maken van de inzameldienst van Schrott Handel Amsterdam. Ook particulieren zijn welkom tegen vooraf overleg.
 • Spelt Amsterdam BV

  Spelt Amsterdam BV is gevestigd in Amsterdam-Noord en is gespecialiseerd in het verwerken van metalen, maar ook in het inzamelen van oude auto’s en vrachtwagens. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met het recyclen van ferro- en non-ferrometalen en garandeert een milieuvriendelijke werkwijze. Wil jij jouw oude auto laten ophalen of wil je schroot inleveren? Neem dan contact op met Spelt Amsterdam BV.
 • AVR

  AVR is een grote speler op het gebied van energie- en afvalverwerking in Nederland. Het bedrijf heeft meerdere inzamelingslocaties door het land, waaronder in Amsterdam. AVR biedt een breed scala aan diensten, van het verwerken van afvalstoffen tot het produceren van hernieuwbare energie. Schroot kan worden ingeleverd bij de locatie in Amsterdam.
 • Handelsonderneming Piek BV

  Handelsonderneming Piek BV is gespecialiseerd in het verwerken van oud ijzer en andere metalen. Het bedrijf heeft verschillende inzamelingslocaties in Nederland, waaronder in Amsterdam. Piek is toegewijd aan duurzaamheid en recycling en biedt een vlotte en betrouwbare dienst. Ideaal dus om jouw schroot in te leveren.

Er zijn verschillende locaties in Amsterdam waar je jouw schroot kunt laten recyclen. Met deze lijst van recyclingcentra kan je nu gemakkelijker oude materialen verkopen en daarmee ook een bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu. Kies voor het dichtstbijzijnde recyclingcentra en krijg een aantrekkelijke prijs voor jouw schroot!

Gerelateerde blogs

Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Ontdek interessante artikelen