Tegels in Amsterdam: de beste opties voor jou

Tegels in Amsterdam

De geschiedenis van tegels in Amsterdam, waarbij teruggewonnen wordt naar de 16e eeuw toen de stad een bloeiende handelsnatie was. Tegels werden populair vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak, en ambachtslieden in Amsterdam specialiseerden zich in tegelproductie, waardoor de stad in de 17e eeuw het centrum werd van de Nederlandse tegelindustrie. De 18e eeuw zag een daling in de populariteit van tegels, maar in de 20e eeuw bloeide de productie weer op, vooral dankzij de opkomst van de Art Nouveau- en Art Deco-stijlen. De Delfts blauwe tegels en verschillende Art Nouveau- en Art Deco-stijlen zijn tegenwoordig veelvoorkomend in de stad, van metrostations tot oude huizen.

Dat de tegelproductie in Amsterdam nog steeds actief is, met ambachtslieden die traditionele methoden gebruiken en het ambacht van generatie op generatie doorgeven. Diverse stijlen en patronen, zoals Delfts blauwe tegels en Moors-geïnspireerde ontwerpen, worden in de stad aangetroffen en dragen bij aan het inzicht in de geschiedenis van Amsterdam en de Nederlandse cultuur. De tekst moedigt bezoekers aan om de tijd te nemen om het tegelwerk in Amsterdam te bewonderen, en wijst op keramiekstudio’s, ambachtswinkels en workshops waar men meer kan leren over de geschiedenis en technieken van tegelproductie. De nadruk ligt op het feit dat, ondanks de afnemende populariteit door de jaren heen, tegelproductie nog steeds een integraal onderdeel is van de Amsterdamse cultuur.

Tegels laten leggen in Amsterdam: Moet je een aparte aannemer inhuren

De verschillende opties voor het leggen van tegels in Amsterdam. Het benadrukt dat de meeste tegelwinkels installatieservices aanbieden en adviseert om van tevoren te controleren of dit het geval is. De tekst raadt aan om gebruik te maken van de installatieservice van de tegelwinkel, omdat dit handig is en de winkel verantwoordelijk is voor eventuele reparaties. Andere opties zijn het vragen van je aannemer om de tegels te leggen, het inhuren van installateurs via aanbevelingen van de winkel of social media, of het zoeken naar professionals op platforms zoals Werkspot of Kwantum. Het benadrukt het belang van het controleren van referenties en verzekeringen als je ervoor kiest om een externe installateur in te huren. De tekst concludeert dat goed geïnformeerd blijven belangrijk is bij het zoeken naar professionele hulp bij het leggen van tegels.

Uitgelichte bedrijven

De beste plekken om tegels te kopen in Amsterdam voor jouw woningverbeteringsproject

Tegels zijn een populaire keuze voor woningverbeteringsprojecten, omdat ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Als je in Amsterdam woont en op zoek bent naar tegels voor jouw woningverbeteringsprojecten, dan kan het moeilijk zijn om te beslissen waar je ze moet kopen. In deze blog post delen we enkele van de beste plekken om tegels te kopen in Amsterdam, zodat je jouw project zonder zorgen kunt voltooien.

 • Tegel Outlet Amsterdam
  Als je op zoek bent naar betaalbare tegels van goede kwaliteit, dan is Tegel Outlet Amsterdam misschien wel de beste plek om te bezoeken. Ze bieden een breed scala aan tegels voor verschillende doeleinden, zoals vloeren, muren en badkamers. Het beste is dat ze hun tegels voor lagere prijzen kunnen aanbieden vanwege de massa productie. Bovendien bieden ze ook een snelle levering en installatie service.

 • Jan Groen
  Jan Groen is een van de bekendste tegelwinkels in Nederland, en je kunt er zeker van zijn dat je hier kwaliteitstegels kunt vinden. Ze bieden allerlei soorten tegels, van keramisch tot natuursteen en mozaïektegels. Hoewel Jan Groen niet de goedkoopste optie is, betaal je voor kwaliteit. Bovendien bieden ze ook een breed scala aan stijlen, zodat je zeker de juiste tegel kunt vinden voor jouw woningverbeteringsproject.

 • Gigacer
  Met een winkel in hartje centrum van Amsterdam is Gigacer een perfecte plek om tegens te kopen in Amsterdam. Hun tegels zijn populair vanwege hun innovatieve ontwerpen en duurzame materialen. Bovendien werken ze samen met bekende architecten, zodat hun aanbod altijd op-trend is. Als je op zoek bent naar unieke tegels die niet overdreven duur zijn, dan moet je zeker Gigacer bezoeken.

 • Intercodam
  Intercodam is gespecialiseerd in tegels voor badkamers en keukens, wat deze winkel de perfecte keuze maakt als je tegels wilt voor deze ruimtes. Ze bieden een breed scala aan tegels, van authentieke Moorse motieven tot minimalistische tegels. De verkopers zijn zeer deskundig en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste tegel voor jouw woningverbeteringsproject.

 • Tegelstudio Amsterdam
  Als je op zoek bent naar tegels met een high-design uitstraling, dan is Tegelstudio Amsterdam de winkel voor jou. Ze bieden high-end keramiek, natuursteen, beton- en glastegels van bekende merken als Villeroy & Boch, Mosa en Porcelanosa. Het enige nadeel is dat de tegels hier behoorlijk duur zijn, maar als je een hoogwaardig design verwacht, is Tegelstudio Amsterdam zeker een ideale plek om tegels te kopen.Amsterdam biedt een breed scala aan winkels waar je tegels kunt kopen voor woningverbeteringsprojecten. Van betaalbare tegeloutlets tot high-end designwinkels, er is voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je verschillende winkels bezoekt en veel vergelijkt om de beste deals te krijgen en tegels te vinden die bij jouw stijl passen. Met tegels kun je jouw huis eenvoudig updaten en er fris uitzien. Succes met jouw woningverbeteringsproject!

Gerelateerde blogs

Wil jij ook een blog plaatsen op onze website? Registreer en start direct met publiceren.

Ontdek interessante artikelen