Woningmarkt Amsterdam blijft bruisen ondanks rentestijgingen

Een korte periode was er even sprake van een korte afkoeling in de hevige Amsterdame woningmarkt. Zelfs in deze periode waren er vele woning transacties van een grote orde. Maar waar veel mensen de verwachting hadden dat de oplopende rentes tot afzwakking van de woningmarkt als gevolg zou hebben, is niets minder waar.

Na jaren van forse rente toenames, is Amsterdam weer een woningmarkt met een veel grotere vraag naar woningen dan het aanbod. Wat in dezer jaren meevalt, is dat de toegenomen rentes niet fors verder zijn gestegen. Echter zijn de rentes op hyootheken echt wel een stuk hoger dan pakweg 5 jaar terug.

Zowel mensen die op zoek zijn naar een woning in Amsterdam, alsmede zakelijke kopers zijn echter volop actief en overbieden is de normaalste zaak van de wereld. In andere gebieden van Nederland is het overbieden gedaald, maar het is er nog steeds. Echter is en blijft Amsterdam de meest krankzinnige plaats qua vastgoed. Want als er een stad is waar zoveel verschillende doelgroepen en geïnteresseerden van woningen in Amsterdam bijeen komen. Zowel buitenlanders, bekende Nederanders, bedrijven als particulieren met een goede portomonnee zijn naarstig op zoek naar een woonhuis in Amsterdam. Dit in tegenstelling tot kleinere plaatsen die verder weg liggen van de grote stad.

Waar vooral binnen de stedelijke ring van Amsterdam de woningprijzen fors stegen, is dat nu ook in heel Amsterdam aan de hand. Zelfs buitengelegen plaatsen als Almere zijn inmiddels aan de beurt. De vlek verspreidt zich steeds verder uit en er is geen houden aan. De supercity ‘Randstad’ kent haar centrum en dat is Amsterdam. Uiteraard ook steden als Utrecht, Den Haag en natuurlijk Rotterdam zijn steden om rekening mee te houden. Ook daar zijn steeds meer mensen op zoek naar een woning waar veel interesse in is. Echter zijn dit geen steden zoals Amsterdam.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/amsterdam/
Verken per onderwerp
Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses