Ontdek de Wereldwinkel in Amsterdam en de veelgestelde vragen

De Wereldwinkel in Amsterdam is een bijzondere plek: een winkel vol fair trade en duurzame producten van over de hele wereld. Maar wat is fair trade nu precies? En wat kun je allemaal vinden in deze winkel? In deze blogpost lees je alles over de Wereldwinkel in Amsterdam, gevolgd door een overzicht van veelgestelde vragen.

Wat is de Wereldwinkel?

De Wereldwinkel is een organisatie die fair trade en duurzame producten verkoopt. Dit betekent dat deze producten op een eerlijke en duurzame manier zijn geproduceerd, zonder kinderarbeid of andere uitbuiting. De Wereldwinkel in Amsterdam is een van de vele Wereldwinkels in Nederland. In deze winkel kun je terecht voor een breed assortiment aan producten: van koffie en thee tot handgemaakte sieraden en prachtige woonaccessoires. Allemaal afkomstig van kleine producenten in ontwikkelingslanden die op deze manier een eerlijk inkomen verdienen.

Wat kun je allemaal vinden in de Wereldwinkel in Amsterdam?

De Wereldwinkel in Amsterdam heeft een breed assortiment aan producten. Je kunt er terecht voor fair trade koffie en thee, maar ook voor heerlijke chocolade, mooie tassen, duurzame kleding en prachtige woonaccessoires. Wat alle producten gemeen hebben, is dat ze met respect voor mens en milieu zijn geproduceerd. Wil je een mooi cadeau kopen voor een vriend of familielid? Dan ben je bij de Wereldwinkel aan het juiste adres.

Waarom zou je bij de Wereldwinkel kopen?

Er zijn meerdere redenen waarom het een goed idee is om bij de Wereldwinkel te kopen. Ten eerste koop je er eerlijke producten, waarvan je zeker weet dat ze op een duurzame manier zijn geproduceerd. Dit is niet alleen goed voor de producenten in ontwikkelingslanden, maar ook voor het milieu. Bovendien zijn de producten vaak uniek en handgemaakt, waardoor je echt iets bijzonders koopt. Tot slot draag je met je aankoop bij aan een betere wereld, want de Wereldwinkel steunt met haar winst verschillende projecten in ontwikkelingslanden.

Veelgestelde vragen

 • Wat is fair trade?

  Fair trade is een manier van handelen die ervoor zorgt dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Het gaat hierbij om kleine producenten die vaak geen toegang hebben tot de wereldmarkt. Daarnaast wordt er bij fair trade productie rekening gehouden met het milieu en worden er geen kinderen ingezet bij het productieproces.

 • Waar komen de producten vandaan?

  De producten in de Wereldwinkel komen van kleine producenten in ontwikkelingslanden. Deze producenten worden ondersteund door de Wereldwinkel en krijgen een eerlijke prijs voor hun producten.

 • Wordt er rekening gehouden met het milieu?

  Ja, de Wereldwinkel houdt ook rekening met het milieu. Er worden bijvoorbeeld geen pesticiden gebruikt bij de landbouw en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen.

 • Hoe steunt de Wereldwinkel projecten in ontwikkelingslanden?

  De Wereldwinkel steunt verschillende projecten in ontwikkelingslanden, waaronder projecten gericht op onderwijs, gezondheid en duurzaamheid. Dit doet zij met de winst uit de verkoop van fair trade producten.

 • Kan ik zelf ook iets doen voor een betere wereld?

  Ja, door bijvoorbeeld te kiezen voor fair trade en duurzame producten, draag je al bij aan een betere wereld. Daarnaast kun je ook overwegen om zelf een keer vrijwilligerswerk te doen of een donatie te geven aan een goed doel.

De Wereldwinkel in Amsterdam is een bijzondere winkel waar je terecht kunt voor eerlijke en duurzame producten van over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar fair trade koffie, mooie sieraden of duurzame kleding: bij de Wereldwinkel vind je het allemaal. Door bij deze winkel te kopen, draag je bij aan een betere wereld en steun je verschillende projecten in ontwikkelingslanden. Heb je nog vragen over de Wereldwinkel? Bekijk dan de veelgestelde vragen hierboven!

Verken per onderwerp

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses